dilluns, 15 de juliol del 2013

27 ANYS D'AGERMANAMENT SOLIDARI, 29ª BRIGADA SOARPAL, 34 ANYS DE LA REVOLUCIÓ POPULAR SANDINISTA


El juliol del 1987 Arbúcies i Palacagüina van iniciar el procés d’agermanament amb la voluntat ferma de contribuir a la construcció  d’un món més just, lliure i solidari.

 Aquest objectiu transformador s’ha mantingut en tot moment com a element orientador de totes les actuacions de l’agermanament, ja siguin els projectes socials, les brigades solidàries o els intercanvis institucionals i populars.

La voluntat popular el suport institucional  l’han mantingut viu i actiu, malgrat totes les vicissituds i els canvis produits durant aquests 27 anys. El nostre agermanament, doncs, té bases sòlides i arrelament. I és això, precisament, el que volem commemorar un any més.

 Al bell mig d’una crisi del sistema que intenta negar molts dels avenços socials consolidats a cops de lluites pels sectors populars durant molts anys, un agermanament solidari com el d’Arbúcies i Palacagüina esdevé una de les expressions quotidianes més senzilla, però alhora més reixida de la necessària pervivència de la fraternitat.

 La fraternitat ha estat des de sempre la baula més feble de la tríada republicana -llibertat, igualtat i fraternitat- a voltes oblidada,  a voltes eclipsada  de la pràctica política real i sempre atacada pels que neguen un món millor.

Davant de l’individualisme ferotge i la insolidaritat  institucionalitzada que ens vol imposar el sistema, cal que reivindiquem amb més força que mai l’organització popular i el suport mutu com elements fonamentals per avançar cap el món  més just, més lliure i més solidari que volem i necessitem.

 És per això que volem  commemorar, el dissabte 13 de juliol d’enguany,  el 27 aniversari de l’Agermanament, la presentació de la 29a  Brigada solidària que viatjarà a Palacagüina aquest estiu i també el 34è aniversari de la Revolució Popular Sandinista.

 Us convidem doncs, a compartir unes estones de joia i de reflexió des de la Plaça de la Vila, amb el cor posat a Palacagüina, a Nicaragua i al món sencer.

SOARPAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada